Ledenbijeenkomst Spoorzone

Dag in dag uit worden we in de media, en vaak ook in ons dagelijks werk, geconfronteerd met de noodzaak van een circulaire aanpak in de vastgoedketen. In gebiedsontwikkelingen is circulariteit vandaag de dag een belangrijk onderdeel in ruimtelijke visies en ontwikkelperspectieven.

Daarom zoomen we in onze komende bijeenkomst in op circulariteit in de breedte én specifiek bij de transformatie van waardevolle gevouwen. Ditmaal niet via zoom, maar weer in een bijeenkomst waar we elkaar zonder scherm kunnen zien.

Maandag 14 februari: Gebiedsontwikkeling en circulariteit op gebouwniveau

De spoorzone van Apeldoorn wordt de komende jaren klaargestoomd voor de toekomst.
Programmanager Roelof van der Schaaf van gemeente Apeldoorn neemt ons mee in de circulaire kijk op het hele gebied, en in het bijzonder ook hoe de gemeente omgaat met een aantal markante gebouwen in het gebied. Een van die gebouwen is het voormalig kantoor van Centraal Beheer, dat jarenlang gezorgd heeft voor grote bekendheid van Apeldoorn in Nederland.
Ontwikkelaar Robert Ciggaar van Certitudo is ook als spreker aanwezig en geeft een toelichting op de spagaat waarin een ontwikkelaar zich kan bevinden als het gaat om transformatie van een dergelijk pand.
Ook wordt de Nettenfabriek, waar vroeger de netten voor het IJsselmeer gemaakt werden, getransformeerd. Hierover spreekt ontwikkelaar Geert Ruiterkamp van Dura Vermeer. Daarbij gaat het niet alleen om de elementen van het pand zelf bij circulaire transformatie; maar ook, en misschien wel meer om vraagstukken als energietransitie en mobiliteit in de gebiedsontwikkeling Spoorzone. 

Aanmelden tot uiterlijk vrijdag 11 februari 2022: via de website https://www.debouwsocieteit.nl/ (login leden)

Locatie bijeenkomst: Hogeschool Saxion, Spoorstraat 29 te Apeldoorn

Coronabeleid:
We volgen de landelijke richtlijnen rondom de coronamaatregelen. Dat houdt in dat u om een coronatoegangsbewijs gevraagd wordt bij binnenkomst.

Ledenbijeenkomst Spoorzone

14 februari 2022

Hogeschool Saxion

Spoorstraat 29
7311 PE Apeldoorn