Excursie naar Hengelo en Enschede

We kunnen weer op stap! En dat gaan we dan ook doen, zij het op een verantwoorde, coronaveilige manier*. Dit jaar brengen we op 29 september een bezoek aan Hengelo en Enschede. U kunt zich nu inschrijven via de website.

Wat gaan we doen?
Dit jaar brengen we een bezoek aan Hengelo en Enschede. Twee gemeenten waarin veel interessante ontwikkelingen zijn die ons als bouwprofessionals kunnen inspireren. Tijdens de laatste digitale meeting van onze bouwsociëteit kwam Hengelo-centrum al even ter sprake.

We starten in de wijk Berflo Es in Hengelo, een voormalige Vogelaarwijk waar de afgelopen jaren veel is veranderd. Een corporatieprofessional vertelt ons het hoe en waarom van dit bijzondere traject en laat ons zien wat de resultaten zijn van die wijkaanpak.

Na de lunch bezoeken we het centrum van Hengelo, dat lange tijd weinig aandacht kreeg. Veranderende winkelgewoonten, leegstand van gezichtsbepalende gebouwen en behoefte aan meer leven in het centrum, gecombineerd met verduurzamingsambities hebben geleid tot een plan om het centrum te vernieuwen. De programmaverantwoordelijke van de gemeente Hengelo vertelt ons over dat plan en natuurlijk gaan we er zelf ook een kijkje nemen. 

Vervolgens bezoeken we Enschede, waar ook mooie plannen worden gerealiseerd. Centrumkwadraat in Enschede is een grote ontwikkeling, waarmee woon- en centrumfuncties worden toegevoegd. Een ambitieuze ontwikkeling ook, waarvan we zullen zien dat die heel anders is dan in Hengelo. De projectleider licht alle ins en outs toe, waarna we rondwandeling maken door het gebied en langs de projecten. 

Op de Universiteitscampus in Enschede praten we na onder het genot van een borrel en sluiten we af met een maaltijd.

Wanneer gaan we dit doen?
Op 29 september vertrekken we per bus uit Deventer om 8.30 uur.
De verwachting is dat we rond 21.15 uur weer in Deventer terug zijn.

Hoe meldt u zich aan?
U kunt zich inschrijven via de website: www.debouwsocieteit.nl Na het inloggen kunt u zich aanmelden door het blokje ‘aanmelden’ bij de excursie aan te klikken. Mocht u het wachtwoord zijn vergeten, kunt u gelijk een nieuwe aanvragen. 

Aanmelden kan tot 15 september. Na die datum worden de programmareserveringen definitief gemaakt. Hebt u dieetwensen, mail die dan voor 13 september naar info@debouwsocieteit.nl.

*Coronamaatregelen
Bij de opzet van het programma is rekening gehouden met de eind augustus geldende coronamaatregelen. Een groot deel van het programma is buiten. We gaan drie keer een wandeling maken. Dit doen we in kleinere groepen. In de bus is een mondkapje verplicht. De toelichtingen van de professionals vinden plaats in ruime zalen, waar voldoende afstand kan worden gehouden. Ook de cateraars zijn gevraagd de coronamaatregelen in acht te nemen. En natuurlijk zijn we allemaal verstandige mensen die ons eigen steentje kunnen bijdragen om alles verantwoord te laten verlopen. Wellicht zijn na 20 september de 1,5 meter-maatregelen niet meer van kracht, maar ook dan is het virus nog niet weg. We vragen iedereen de basisregels te blijven volgen en een ander ruimte te bieden. 

Excursie naar Hengelo en Enschede

29 september 2021


Hengelo / Enschede